Endret: 25 nov 2021     Opprettet: 6 sep 2016

Nyinnflyttet - tips og nyttig informasjon

Informasjonsskriv til alle som er nyinnflyttede i ØLB III (dette sendes pr mail til alle nye seksjonseiere i ØLB III)

 

Velkommen til Øvre Ljan Boligsameie III

Gratulerer med ny bolig og velkommen til sameiet. Styret håper du/dere vil finne dere til rette og trives hos oss.

Som ny sameier vil vi gi litt praktisk informasjon. Vennligst les dette nøye og spør gjerne naboer i huset, nabohusene eller Styret, hvis du lurer på noe eller har tenkt på ting som kan gjøres eller utbedres.

 

Gul liste:

ØLB III og de omkringliggende sameiene i Midtåsen ble i juni 2019 tentativt oppført på Byantikvarens gule liste. Det betyr at vi ikke kan gjøre endringer på fasader eller uteområder. Så langt mener Styret i ØLB III at dette er positivt.

 

Hjemmeside/Vibbo-informasjonskanal

Sameiet har egen hjemmeside. All informasjon fra styret blir lagt ut her. Her vil du finne historiske dokumenter, bilder, festekontrakt og annen informasjon om sameiet.

http://www.ovreljanboligsameie3.no

Loggin/epost: er ikke aktivert p.t.

Det jobbes med å legge ut all info på den lukkede informasjonskanalen Vibbo. Dette er et støttesystem fra OBOS der seksjonseiere og leietakere kan få informasjon fra Styret. Vibbo er relativt ny og Styret har ikke fått lagt ut alle info dere ennå, så hjemmesiden bør alltid sjekkes for informasjon.

 

Navneskilt til ringeklokketablået bestilles og betales hos DataCall.

  • Send mail til: firmapost(aT)datacall.no
  • Oppgi navn som skal stå på ringeklokken.
  • Bestillers navn, sameiets navn og adresse.
  • Seksjonseier må selv betale for skiltet. 

Navneskilt til postkassen bestilles og betales hos Stansefabrikken.

  • Send mail til post@stansefabrikken.no
  • Oppgi navn som skal stå på postkassen.
  • Bestillers navn, sameiets navn og adresse.
  • Seksjonseier må selv betale for postkasseskiltet. 

Både navneskilt på postkassen og ringeklokketablået SKAL skiftes straks etter innflytting.

 

Nøkler

Alle hus i sameiet er utstyrt med systemnøkler. 

I tillegg har vi OBOS-nøkkel til oppgangsdørene. OBOS-nøkkel brukes gjennom appen UNLOC.

Ønskes flere nøkler til boligen (ytterdør oppgang og kjeller/loftsdører) må dette bestilles via forretningsfører. Send mail til christian.norloff(aT)obos.no 

Mail med bestilling av nøkler (eller sylinder) til Christian må inneholde systemnummer og nøkkelnummer (se på nøklene dine - informasjonen står der).

Faktura sendes ikke til privatpersoner, slik at nøklene må hentes og betales i butikk på Alnabru - Caspar Storms vei 16.

Hvis du ønsker å skifte ut sylinder til din egen inngangsdør, slik at du får 1 nøkkel som passer alle steder, må du betale dette selv. 

Dersom du ønsker å installere OBOS-nøkkel i leilighetsdøren din, må du sjekke at denne er av nyere dato, slik at låsen som følger OBOS-nøkkelen får plass.

Postkassenøkkel kan du selv slipe opp på steder som gjør dette.

 

Tv/Bredbånd

Fom. 01.12.19 byttet vi leverandør til Telenor og har fått installert fiberkabel med 100 Mbs opp- og nedlastning. Trenger man høyere hastighet kan dette oppgraderes. Dette må avtales og betales privat.

TV-løsningen er Telenors T-We. Du får all informasjon direkte fra Telenor.

 

Røykvarsler og brannslukkeutstyr

Husene har brannvarsling og slukkeutstyr i fellesarealene.

Det er ditt ansvar som seksjonseier å sørge for at din egen seksjon har gyldig røykvarsler og slukkeutstyr. Les mer på http://www.sikkerhverdag.no/brann/

 

Skal du pusse opp boligen?

Informer naboer i oppgangen ved å henge opp varsel om oppussing FØR arbeidet starter på oppslagstavlen ved postkassene. Husk å få med kontaktinformasjon og forventet tidsramme på arbeidet. Skal du stenge vannet, må du informere naboer over/under senest 48timer før stenging finner sted.

Har du støvet og tilgriset oppgangen - rydd opp etter deg.

 

Skal du pusse opp badet?

Du må ta kontakt med Styret for koordinering av utskifting av soilrør, både løpet som går gjennom din leilighet og evt. soilrør i kjelleren. ØLB III jobber med et forslag som evt. dekker utskifting av selve soilrøret og jobben tilknyttet utskiftingen av soilrøret. Resten betales av seksjonseier.

Husk også å informere alle i huset tidlig, da det ofte blir en del støy og folk takler støy bedre når de er informert.     

    

Husmøter:

I noen av husene holdes det husmøter med ujevne mellomrom. Husmøtene er til for å diskutere løsninger og ønsker på et nært nivå, men husmøtene har ikke myndighet til å vedta noe som vedrører huset, installasjoner, farger, markiser, etc. Alt skal forelegges Styret før det evt. kan iverksettes. Det kan være lurt og hyggelig å stille på husmøtene.

 

Grilling på balkongen

Det er tillatt å grille på balkongen, men kun med elektrisk grill. Grilling medfører mye matos og matlukt som kan sjenere naboene og Styret oppfordrer også alle til å ta hensyn, og evt. helst grille andre steder enn på balkongen.

 

Vinduer og balkonger

Vindu: Det er fritt frem mht. leverandør, men vinduet skal se ut som de andre i ditt hus. Dette må du som eier sjekke og sikre.

Det er også fritt frem mht. om det skal være sidesvingt eller toppsvingt vindu. 

Balkongdør: Det er fritt frem om man vil ha vindu langt ned på døren eller noe høyere opp. Sjekk hva som er vanlig i ditt hus og se om du kan velge samme uttrykk. 

Markiser, balkongdekke, vinduer og balkongdører:

Det er pålagt å følge bestemmelser for markiser, balkonger, vinduer, balkongdører etc. Vi har fast rabatt hos Kjells Markiser på 35 %. Man kan bruke andre leverandører, men fargekoder og andre bestemmelser SKAL følges.

Dette er gjeldende farger og retningslinjer:

Markiser: Vi har inngått en avtale med Kjells Markiser om en fast rabatt på 35 % ved bestilling av nedenstående produkter. Man kan bestille fra andre leverandører, men fargekoder og føringer skal følges. Hvis dette ikke blir fulgt, vil Styret kreve at markisen byttes for seksjonseiers regning 

Av hensyn til bygningen skal markisene over vinduene være med motor, slik at det ikke må borres i veggen. På verandaen kan markisen være manuell fordi det der ikke er nødvendig med borring gjennom veggen for "armen" som trekker markisen opp og ned.

Nr. 52: farge hvite og grønne striper - kode 33. NB: Husk rett bord!

Nr. 54: farge rød - kode 56. NB. Husk rett bord! 

Nr. 57: farge hvite og grønn striper - kode 33. NB Husk rett bord!

Nr. 59: farge oransje - kode 72. NB: Husk rett bord!

Dekke rundt verandaen: Man kan velge ikke å ha dekke eller ha gjennomsiktig glass/plastikk. Hvis man har dekke skal denne være iht. nedenstående definisjon. Platene skal festes på innsiden av verandaen. 

Nr 52: Hvite plater

Nr 54: Hvite plater

Nr 57: Hvite plater

Nr 59: Oransje duk

Screen: Det er tillatt å sette opp screen. Alle screener skal ha hvit boks og sort/antrasittsort duk. Alle må ha motor.

Husk også alltid å sjekke vedtekter og husordensregler. Du finner disse på hjemmesiden vår her: https://web2.herborvi.no/1016/om-oss/nokkelopplysninger-og-dokumenter

 

Parkering:

Hvert hus har noen dedikerte parkeringsplasser. Alle plassene «nedenfor» trafoen er til disposisjon for alle husene etter «først-til-mølla»-prinsippet. For alle som har garasje oppfordrer Styret til at denne benyttes så ofte som mulig, slik at det blir enklere å parkere for alle.

Skal du reise bort ber vi om at bilen settes i garasjen dersom du har garasje.

 

 

Opplever du at det er informasjon du ønsker skal stå i dette skrivet – si fra til Styret. 

 

Vi takker for tiden til gjennomlesning og ønsker lykke til i ny bolig. Skulle det være noen spørsmål, ta kontakt med styret.

 

Styret i ØLB III

2019.09.16

(oppdatert 2021.06.07)